Kantolan perheelle koti avaimet käteen -toimituksena

Kantolan talo

Virpi Haapakoski ja Juha Kantola totesivat silloisen asuntonsa käyvän liian ahtaaksi. Alkoi tontin etsiminen, talonäyttelyissä kierteleminen ja esitteiden kerääminen. Käytyään läpi eri valmistajien mallistot ja toimitusmahdollisuudet heille jäi jäljelle kaksi varteenotettavaa tekijää, Kannustalo ja Puutalo. Puutalon sopivat tilaratkaisut sekä kokonaispaketin toimitusvalmius niin pitkälle tehtynä kuin he halusivat, vetivät pidemmän korren. Sopiva tontti löytyi Ylivieskan Niemelänkylästä Kalajoen rannalta. Siellä hallitsee elämistä maaseudun rauha ja virtaavan joen solina.


Halusimme tietyn huonejärjestyksen

Keskustelimme Puutalo-myyjän, Vesa Savolaisen kanssa toiveistamme, hahmottelimme alakerran ja yläkerran huonejärjestystä ja kuvailimme omia näkemyksiämme tulevasta kodistamme.

Teimme muutamia täsmennyksiä Vesan tekemään suunnitelmaan ja tuleva kotimme oli paperilla valmiina syyskuussa 2002, jolloin allekirjoitimme tilaussopimuksen, muistelee pariskunta suunnitelmiaan.

Nyt jo valmiissa, Kalajoen rannalla sijaitsevassa Kantolan talon yläkerrassa on neljä makuuhuonetta, oleskeluaula, vaatehuone ja wc sekä kaksi parveketta. Alakertaan sijoittuvat sauna sekä pesu-, puku- ja kodinhoitohuone. Lisäksi keittiö, olohuone ja ruokailuerkkeri sekä yksi lisäkamari toimivat alakerran tiloina. Huoneistoalaa on yhteensä 196 m2 ja kerrosalaa 224 m2.


Talopaketti saapui tontille 9.5.2003 – puolen vuoden päästä muutimme uuteen kotiin

Maanantaina 12.05.2003 alkoi talopaketin pystytys. Jo seuraavana päivänä olivat paikallaan myös kattotuolit. Asennustyöt etenivät vauhdilla ja reilun viikon kuluessa olivat myös kattotiilet valmiiksi asennettuina.

Kävimme iltaisin siivoamassa sopimuksen mukaisesti rakennustyömaata ja samalla seurasimme ja ihastelimme mielenkiinnolla talomme valmistumista.

Savupiippu kohosi talon katolle toukokuun viimeisenä päivänä. Samanaikaisesti olivat valmistuneet sisäseinien rungot ja yläkerran lattiat. Takan ja leivinuunin muuraus ajoittui heinäkuun loppupuolelle, samoin väliseinien levytys ja märkätilojen seinien muuraus. Elo-syyskuussa valmistuivat mm. pesuhuoneiden ja saunatilojen seinä- ja lattialaatoitukset. Lokakuulle jäivät muut sisustuksen viimeistelytyöt, kuten esim. seinien tapetoinnit, maalaukset. ja kiintokalusteiden asennus. Ulkolaudoitukset hoituivat muiden töiden ohella aina säiden mukaisesti.

Pääsimme muuttamaan 15.11.2003, paria viikkoa sovittua valmistumista aikaisemmin, toteavat Virpi ja Juha rakennushankkeestaan. Mitään emme olisi tehneet toisin ja kokonaisuuteen olemme tyytyväisiä. Vaikka kuinka yritämme etsiä puutteita, emme ole onnistuneet. Olemme iloisia siitä, että meidän ei tarvinnut luopua mistään toiveistamme, ei talon ulkopuolisissa rakenteissa eikä sisätiloissa. Halusimme talomme täysin valmiina.

Omat taitomme ja aikamme eivät olisi riittäneet omatoimiseen rakentamiseen. Puutalo vaikutti heti alusta alkaen luotettavalta ja varmalta toimittajalta.

Vesan järjestämän kokonaisurakoinnin ansiosta meidän ei tarvinnut huolehtia rakentamisen aikatauluista, työvaiheista eikä kustannuksista. Kaikki vastuu oli Puutalo-myyjällä, hän huolehti tontille poikkeusluvankin kaikkine lakiviidakkoineen.

Joenrantatontille oli haettava tulvavaaran vuoksi poikkeuslupa, jonka käsittely Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskuksessa kesti useita kuukausia. Määräysten mukaan tontille oli ajettava hiekkaa satoja kuutioita ja sokkeli oli rakennettava tietyn korkuiseksi. Rakentamisen aloitus tosin pitkittyi lupamenettelyn takia. Pääsimme täydellä vauhdilla tekemään pohjatöitä keväällä 2003. Maapohjatyöt tehtiin itse, suurena apuna niissä oli Virpin isä ja veli, kertaavat Juha ja Virpi rakentamisen aloitusvaiheita.


Muuntelun mahdollisuudet vapauttavat toteuttamaan asiakkaan toiveita

Puutalomyyjä Vesa Savolainen on tyytyväinen saamiinsa kiitoksiin. Hän toteaa samalla, että Puutalon asiakaskohtainen suunnittelu on mielekästä, sillä erikoisimmatkaan ratkaisut eivät ole esteenä asiakkaiden toivomuksille.

Kantola-Haapakosken talossa hyödynnettiin Puutalo-lisäelementeillä mm. päädyn harjakuisti ja sisääntulon lämmin kuisti ja siitä jatkuva, ulko-oveakin suojaava kylmäkuisti. Lisäelementeillä toteutettiin myös tilava päätyparveke sekä "puolilämpimänä" toimiva lasipergola.

Virpin ja Juhan talo on yksi niistä haasteellisimmista ja mielenkiintoisimmista hankkeista, toteaa Vesa. Mutta samaan hengenvetoon hän korostaa, että jokainen rakennushanke – olipa kysymyksessä omatoimirakentaja, joka haluaa itse asentaa talopakettinsa alusta alkaen tai sitten avaimet käteen -rakentaja – on hänelle yhtä tärkeä.

Kysymykseen, mihin olette uudessa kodissanne erittäin tyytyväisiä, vastaavat Juha ja Virpi kuin yhdestä suusta:
"kokonaisuuteen, ei sitä pysty yksilöimään".


OTA YHTEYTTÄ

Soita tai lähetä sähköpostia. Kysy vapaasti lisää tai sovitaan tapaaminen ja jutellaan lisää.

Vesa Savolainen
p. 0400 587 767
vesa.savolainen@talomyyntivesasavolainen.fi
Talomyynti Ylivieskan K-Raudassa

Jaa sivu K-Rauta